5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bu nedenle elan faziletli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında koruma görevlisi sağlamlamaz ve bu nedenle elan düşük bir fiyata sahiptir.

Umumiyetle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanların yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm işi binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya sahih ve kolayca açılabilen binaya sahiptir.

Elbet yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir mütehassıslık alanı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Montaj: Yangın kapısı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın yangın kapısı merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle yanında henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun zemin nedeni ülke kaybına nitelik vermemesi ve elan az maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belli başlı bir hin aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayan baplardır.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz yahut belirli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları; son had sağlam ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında namına makam bulur. Ciddi bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi karşılayıcı yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak muayene altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Report this wiki page